Home     Werkwijze     Voorbeelden     Stoffen     Workshops     Sale     Contact

ZELF LEREN STOFFEREN BIJ DE OUDE STOEL

Meubelstoffeerderij De Oude Stoel biedt u de mogelijkheid om met uw eigen stoel aan de slag te gaan.
Onder begeleiding wordt u stap voor stap uitgelegd en voorgedaan hoe en wat er aan uw stoel moet gebeuren, zodat het weer een prachtig meubelstuk zal worden!
 
Misschien wilt u eens voor één keer een stoel opknappen, misschien wilt u weten of het vak u ligt om eventueel daarna een opleiding te gaan volgen bij het HMC. Misschien zou u een stoel willen laten herstofferen, maar om de kosten te verminderen zelf willen komen slopen en voorbereidende werkaamheden uitvoeren.
 
Dit zijn allemaal opties, die u een kans kunt geven.
In tegenstelling tot de cursussen in de veleden tijd, worden nu geen vastomlijnde cursus-trajecten vastgelegd, van bijvoorbeeld 10 lessen klassiek stofferen of 1 á 2 workshopdagen voor een modern werkstukje.
De werkmogelijkheden worden dus doorlopend aangeboden en kunt u instromen wanneer het u uitkomt.
Uiteraard even afstemmen over hoe de deelname op dat moment is.
 
Het werkstuk wat u wilt gaan doen, zou bijvoorbeeld met 2 werkblokken af kunnen zijn, terwijl iemand anders 5, 10 of meerdere werkblokken nodig heeft voor zijn/haar werkstuk.
 
CURSUSTIJDEN EN KOSTEN
 
De werkplaats heeft werkplekken voor 5 personen.

De werkblokken waar u zich voor kunt aanmelden zijn:Middagen :  di t/m vrij          13.30 tot 17.30 uur

 
U kunt zich aanmelden voor 1 of eventueel meerdere keren in de week, afhankelijk van de bezetting.
 
De kosten bedragen €12,- per uur, exclusief materialen en stof.
 
KLASSIEK STOFFEREN
 
Hierbij worden authentieke stoffeermaterialen verwerkt, zoals jute singelbanden, spiraalveren, jute, crin, cocos, paardenhaar en blauwe watten. Het geheel wordt eerst in katoen gestoffeerd, alvorens de bekleding wordt aangebracht.
 
MODERN STOFFEREN
 
Hierbij worden elastische singelbanden, diverse kwaliteiten koudschuim, polypress en synthetische watten verwerkt. Ook bij deze werkwijze kunnen (golf)veren aan de orde zijn.
 
WERKSTUK
 
U kunt een foto mailen van het voorgenomen werkstuk om te overleggen of deze geschikt is. Ook kan er dan een inschatting voor u gemaakt worden over de benodigde hoeveelheid tijd die ermee gemoeid zal zijn.
 
In verband met de ruimte is het niet de bedoeling dat u met een groot zitmeubel aan de slag gaat, zoals een bank of een chaise-longue. Zeker als u voor de eerste keer gaat stofferen is het aan te raden om niet een al te ingewikkeld werkstuk te kiezen.
Ook raden wij af om een werkstuk te nemen waarbij veel naaimachinewerk aan te pas komt. Naaimachinewerk is een vak apart. Eventueel kunt u een los zitkussen aan De Oude Stoel uitbesteden.
 
Het is prettig als de houtverbindingen in orde zijn. Mocht dat niet het geval zijn, is dat natuurlijk extra werk, maar wel op te lossen. Ook die werkzaamheden zijn uit te besteden aan de werkhanden van De Oude Stoel.
 
Verder is het mogelijk om uw stoel bij De Oude Stoel achter te laten. Wellicht neemt u deze na het werkblok weer mee naar huis, om er daar met de benodigde aanwijzingen aan verder te werken.
 
 
 
 
                                         
 
 
                   
                                                                                                       
                                                 VEEL PLEZIER MET EEN NIEUWE HOBBY !!!!!

 
 
                                          Gereedschap: Aanwezig op de werkplaats
                         Aanmelden kan via e-mail, of stuur een bericht naar 06-25199062
 
Meubelstoffeerderij De Oude Stoel Diodeweg 2A Hoorn - FIG internet 2014-2021